
Józef Cezary Kałużny
kierownik Akademii Kulinarnej w Krakowie
Badacz w teorii i praktyce przestrzeni komunikacji międzyludzkiej, pytający o znaczenia stołu/Stołu w życiu rodziny, wspólnoty, społeczności. Miłośnik antyku chrześcijańskiego, odczytywania tożsamości kulturowej Kościoła zawartej w słowie, obrazie, materii. Prywatnie pasjonat kuchni swojej żony. Kieruje i nadzoruje całością prac Akademii.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Artur Kinasz
z-ca kierownika ds. merytorycznych Akademii Kulinarnej w Krakowie
Współtwórca Akademii Kulinarnej w Krakowie, były prezes kultowego krakowskiego Targu Pietruszkowego, działającego w Krakowie od 2013 r. Sommelier (WSET2) oraz coach kulinarny (UPV Valencia). Aktywista polskiego ruchu slow foodowego. Zaangażowany w konstruowanie programu, zajęcia oraz kwestie merytoryczne.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Alicja Kałużny
sekretarz Akademii Kulinarnej w Krakowie
Odpowiedzialna za harmonogramy, zajęcia i dopięcie wszystkiego na ostatni guzik. Terminowość i solidność to podstawa jej pracy.
+48696236986
+48450045145
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Izabela Reszewicz
Specjalista ds. komunikacji
Przewodnik kulinarny, miłośniczka i znawczyni wszystkiego co włoskie.
W Akademii zajmuje się komunikacją i mediami społecznościowymi.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.